Een slecht signaal hebben is erg vervelend, al helemaal als je bereikbaar moet zijn met het netwerk. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden als het aankomt op het verhelpen van dit probleem, dit is om er onder andere voor te kiezen om een GSM versterker aan te schaffen. Hierdoor is het mogelijk om jouw netwerk aanzienlijk te versnellen. Wij zullen je in dit artikel wat meer laten zien omtrent de GSM versterkers.

De  functie van een GSM versterker

Een GSM versterker (ook bekend als een mobiele telefoon signaal booster) is een systeem dat een mobiele telefoon signaal neemt van een gebied waar het signaal goed is, en herhaalt (of versterkt) en naar een gebied waar het signaal niet goed of niet bestaat. Een GSM versterker heeft drie belangrijke onderdelen: een buitenantenne die het initiële signaal ontvangt, een versterker die het signaal versterkt, en een binnenantenne die het versterkte signaal uitzendt naar de binnenruimte die het nodig heeft. Alle drie de componenten zijn verbonden met een hoogwaardige kabel.

Waarvoor de GSM versterker gebruiken?

Een GSM versterker kan een zwak signaal naar binnen brengen en het aanzienlijk versterken, maar het vereist wel een stabiel signaal in het gebied waar de externe antenne is geplaatst om te kunnen werken. Idealiter is dit een sterk signaal dat het kan herhalen, maar zelfs een zwak signaal kan voldoende versterkt worden in combinatie met een sterke versterker. Een GSM versterker zal niet werken voor gebieden die geen signaal hebben of een signaal hebben dat onstabiel is en herhaaldelijk uitvalt. Als u in staat bent om de externe antenne te plaatsen op een plaats die een signaal heeft, dan zou een GSM versterker voor u moeten werken.

Soorten GSM versterkers

Er zijn verschillende types van GSM versterkers die variëren in sterkte en kunnen worden geconfigureerd met verschillende types van antennes om uw situatie op te lossen. We zullen hier de meest populaire types van GSM versterkers behandelen.

  • Mobiele GSM versterkers – De mobiele GSM versterkers voor huizen en kantoren, of eigenlijk elk ander gebouw, maken elk gebruik van een krachtige versterker en een of meer antennes om het versterkte signaal uit te zenden naar een grote binnenruimte. Ze variëren in vermogen van instapboosters voor een enkele kamer tot de krachtigste boosters die tienduizenden vierkante meters kunnen beslaan. Sommige van deze boosters kunnen ook meerdere binnenantennes gebruiken om de nodige dekking te bieden aan het binnengebied dat een betere dekking vereist.
  • Voertuig mobiele telefoon repeaters – Voertuig mobiele telefoon repeaters zijn er in twee soorten. De eerste soort is een wieg repeater die de versterker en de interne antenne in één apparaat combineert en slechts door één celtelefoon tegelijkertijd kan worden gebruikt. Het andere type voertuigcelrepeater is in staat om een versterkt signaal naar de binnenkant van het voertuig uit te zenden en kan door meerdere telefoons en datakaarten tegelijk worden gebruikt. Dit is de ideale GSM versterkers kit voor lange afstand reizigers, gezinnen, carpools, en meer. U kunt bladeren door de mobiele telefoonrepeaters van het voertuig, of gebruik onze product selector tool hieronder om de juiste boosterset voor u te bepalen.